Kiállítás a leendő Alkotóházban
Több évtizede már, hogy a Kiscenki u. 20 sz. alatti, régi ispánlakás sorsa nem volt megnyugtató. Az egykori Lukács ház kerítésének leromlott állapota és az udvar elhanyagoltsága nem emelte a szépen rendbe hozott utca nívóját. A közelmúltban az önkormányzat a nagycenki "Friends of Europe" Egyesület ötletére alapozva tulajdonba kérte az államtól az 1790-ben épített lakóházat.

Példátlan összefogás a templomért


Kívülről teljesen megÚjult a nagycenki Szent István templom 2012-ben. Hogy a beázott és foltos templombelső is igazodjék az Új külsőhöz, az anyagiak szűkös volta miatt - Nagycenki Sándor templomatya indítványozta, hogy az Egyházközség jótékonysági bál rendezésével próbáljon bevételhez jutni.
2013.02.13
Jótékonysági bál! - Meghívó
2013.01.22
MegÚjul a Gyár-utcában a Szent Család szobor

Nagycenki Sándor és családja évek óta ápolja a Csapással szemben álló Szent Család szobrot, és a körülötte lévő parkot. A templomatya körben fákat ültetett, a füvet is rendszeresen nyírja, és  hosszÚ évekig virággal is díszítette.

Látva a szobor rohamos pusztulását Nagycenki Sándor Úgy döntött, hogy a család jelentős támogatásából, valamint a jó szándékÚ nagycenkiek adakozásából felÚjíttatja a kétszáz éves alkotást. Az 1813-ban felállított szobor nagyon rossz állapotban van.  A cirádás ruhák redőit, a hiányzó ujjak pótlását,  az arcok plasztikai kiegészítését, és még sok-sok  javítást kell elvégezni rajta.

2012.08.26
Szoborparkkal gazdagodott Nagycenk

A Nagycenk Beszélő Kőemlékei Alapítvány munkáját dicséri a Mindenszentek napján átadott szoborpark a nagycenki Hársfasor szomszédságában. Az „öreg Bükk” ökoturisztikai Rekreációs Parkba megálmodói szerint a turisták és a helybeliek is szívesen kilátogatnak majd.


A szoborparkot Kenessei Károly, az alapítvány elnöke  adta átA Széchenyi-birtok területéről eltűnt szobrok felkutatására, felÚjítására, valamint a Nagycenken található köztéri szobrok állagának megóvására, restaurálására 2007-ben tizenkét magánszeméllyel jött létre a Nagycenk Beszélő Kőemlékei Alapítvány. A szoborparkot Horváth Rezső kuratóriumi tag álmodta meg, aki ...

2011.11.04
Jubileumi Hársfa Táncfesztivál
2011.11.04
Szoborpark avatás
szoborparkmegh
2011.10.25
Meghívó könyvbemutatóra
MEGHíVó

Tisztelettel meghívjuk önt, Kedves Családját, Barátait

a Nagycenki Füzetek 7. kötetének, a

Nagycenk

a történelem viharában

 című könyv bemutatójára

A kötetben a 20. századi két nagy háborÚ és az 1956-os forradalom és szabadságharc időszakának nagycenki eseményei, válságos és nyugodtabb hétköznapjai, felejthetetlen emberi sorsok, a közösségi helytállás szép példái jelennek meg.

 A könyvben Csenár János, Csenár Imre, Pölcz Gyuláné, Busch Károly, Busch József, Lovas Gyula, Fekete Sándor, Pölcz István, Bene Mihály, Dr. Rozmán Tibor, Horváth János visszaemlékezései, levelei, illetve egyéb dokumentumok olvashatók.

Ideje: 2011. október 23. (vasárnap) 18 óra

Helye: Községház díszterme - Nagycenk

Program: 1. Könyvbemutató

2. állófogadás


2011.10.20
Verőfényes Szüreti Napok

A hétvégén nagy sikerrel zajlott le az idei szüreti napok rendezvénysorozata. Szerencsére az idő kegyes volt hozzánk, verőfényes napsütés várta szombat délután a felvonulókat és a nézőket. Szép számmal voltak mindkettőből ebben az évben is, ötletekben sem volt hiány, így ismét egy emlékezetes felvonuláson vagyunk tÚl.  A szombat délutáni műsorból a sátorban...

2011.09.28
XVI. Nagycenki Szüreti Napok - program
2011.09.22
Nagycenki Szüreti Napok 2011. szeptember 24-25.

 
Szeretettel hívunk minden érdeklődőt a szeptember 24-25-én, -szombat és vasárnap-  sorra kerülő
16.  Nagycenki Szüreti Napok eseményeire.
A jó hangulatÚ, vidám felvonulás másfél évtizede közel ezer ember mozgat meg minden évben, mert ők már tudják ; jól fognak szórakozni.

önt is várjuk, nem bánja meg!!

Jubileumi, fényképes kiadvánnyal emlékezünk az eddig eltelt 15 évre, melyet a helyszínen megvásárolhatnak.

A két nap programja nemsokára!
2011.09.22
A XIII. Művészeti Napok a jótékonyság jegyében

Augusztus 5-én, pénteken kezdődik a  Nagycenki Művészeti Napok rendezvényhete.
Az első napon

"Széchenyi és Liszt kapcsolata"

c. kiállítást tekinthetik meg, melyet Madarassy István szobrászművész alkotásaiból a Soproni MÚzeum  rendezett a Széchenyi István EmlékmÚzeumban .
A kiállítást megnyitja: Kő András író

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Részletes program:
2011.07.30
Content Management Powered by CuteNews


Támogatóink:


EU-Agro Kft.