A Nagycenk Fejlődéséért Közhasznú Egyesület szeretettel köszönti Önt!

Az összefogás erejével többet lehet tenni a közösségért, mint egyedül.
Ezt Gróf Széchenyi István 1823-ban, Naplójában az alábbiakban fogalmazta meg:

"Egy olyan országban, melyben oly csekély a közösségi szellem, ahol mindenki csak magával törődik, és a közre nem gondol, véleményem szerint valamely egyesítés kezdete lényeges haszonnal jár: mert több embernek olyan vállalkozás is könnyű, mely magányosnak egyszerűen lehetetlen marad."

A Nagycenk Fejlődéséért Egyesületet 2004. év végén magánemberek hozták létre azzal a szándékkal , hogy a "közösség fejlődése" ügyében megtalálják azokat, akikkel "többre mennek".
Kiemelten fontos volt, hogy ha a közösségben bárkinek bármilyen ötlete is van, ne akadjon meg az egyén szintjén, hanem a közösség erejével tudjanak azok továbbfejlődni és megvalósulni.
A felmerült probléma legyen akár jótékonysági tevékenység, vagy a kulturális örökség védelme, esetleg új kezdeményezés a természet megóvására, vagy figyelemfelhívás az egészséges életmódra. Mindezeket segítendő közös akarattal, és aktív tenni akarással jött létre az egyesület.

A "Közöttünk élnek" címmű irodalmi és képzőművészeti verseny 2007-es eredményhirdetése.
A felvételen a kategória-győztesek.

Az elmúlt években számos rendezvényünk volt, mely az Alapszabályunkban is jelzett szándékunkhoz kapcsolódik.
2006-ban és 2007-ben "Közöttünk élnek" címmel irodalmi és képzőművészeti versenyt írtunk ki az elesettekkel való megértő, segítőkész együttélésre nevelés érdekében.

A 2008-as Díjátadó Gála műsora, háttérben a németországi fúvószenekar.
2008-ban "Jótékonysági" hangversenyt szerveztünk a Budapest Ragtime Band szereplésével,- és ugyancsak ebben az évben Nemzetközi Fúvószenekari hangverseny szórakoztatta a közönséget a Nagycenk Fejlődéséért Közhasznú Egyesület díjátadó gáláján.

Az év legnépszerűbb közösségi megmozdulása továbbra is a Nagycenki Szüreti Napok.

 

2008. szeptemberétől kezdve a "Nagycenki Szüreti Napok"-at Egyesületünk vette szárnyai alá, ezáltal a törvény által is előírtan átláthatóvá, ellenőrizhetővé téve a rendezvényt. 

A 2010-es Egészség és sportnapok alkalmával a sportolás mellett többféle vizsgálaton vehettek részt a jelenlévők.

 

2010-ben "Ép testben ép lélek - Egészség és sportnapok" szervezésére nyert támogatást az egyesület a Leader programban, melyet három községben, Nagycenken, Peresztegen és Nagylózson valósítunk meg.

 

Az egyesület elérhetősége:
Nagycenk Fejlődéséért Egyesület
9485 Nagycenk
Gyár u. 31.
Telefon:
+36-70-5731503
+36-20-4309518
E-mail: nagycenkfejl@gmail.com
Adószám: 18981915-1-08

Meizl Valéria
Elnök
Keszei István
alelnök


Támogatóink:


EU-Agro Kft.