BEMUTATKOZIK A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET

A Nagycenki Sportegyesület jelen formájában 1992-ben alakult meg. Természetesen már hosszú évtizedek óta aktív sportélet zajlott településünkön. A fő sportág kezdetektől fogva a labdarúgás, de az utóbbi években, évtizedekben örömteli módon számos sportág talált követőkre településünkön. Így például nagy hagyománya van az asztalitenisznek, régóta aktív a motocross. Szakosztályaink között megtalálható még a lovas, a teke és az erőemelő szakosztály. Az utóbbi időkben pedig a sport- és díszgalambászok, valamint legutóbb a karatésok csatlakoztak az egyesülethez. amelyben így jelen pillanatban 8 szakosztályban több mint 100-an sportolnak.

Egyesületünk leginkább a Nagycenki Önkormányzat támogatásából működik, de emellett egyéb forrásokat, pályázati lehetőségeket is igyekszünk felkutatni, és a tagság is hozzájárul a kiadásokhoz (tagdíj, egyéni felajánlások).

Az elmúlt négy évben csaknem 25 millió forintos fejlesztést hajtottunk végre – elsősorban pályázati forrásból – a sportpályán.
Minisztériumi pályázat (4.000.000 Ft) révén villanyvilágítással ellátott élőfüves labdarúgó-edzőpálya épült, illetve megtörtént a Tornacsarnok nyílászáróinak felújítása, a külső homlokzat szigetelése.
Az önkormányzat saját költéségén a csarnok öltözőit újította fel (1.000.000 Ft).
LEADER pályázat révén 100 fős lelátó épült a labdarúgópálya mellett (1.500.000 Ft). Ugyancsak a helyi LEADER egyesülethez pályáztunk és támogatást nyertünk a sportpálya további fejlesztésére. (13.500.000 Ft). A pályázat megvalósítása 2013-ban elkezdődött és 2014 év végével zárul le. A pályázat révén salakos teniszpályával és 60x3 méteres rekortán futópályával valamint távolugró gödörrel bővül a nagycenki sportlétesítmény. Ezen kívül a focipályán kicseréltük a kapukat, új cserepadok kerültek elhelyezésre. A focipálya mellett kialakított, kosárlabdázásra alkalmas pályán pedig egy háromállású kosárlabdapalánk került elhelyezésre.

A látvány-csapatsportok támogatására létrehozott, ú.n. TAO-s pályázatból további, csaknem 4.500.000 Ft-os fejlesztés történt. Sportszereket, és felszereléseket (labdák, edzést segítő eszközök, mezek, nadrágok, melegítők stb.) vásároltunk a a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, emellett pedig egy új, korszerű fűnyíró is beszerzésre került.

Terveink között szerepel a pálya és a sportcsarnok további korszerűsítése.
Most várjuk egy energetikai pályázat elbírálását, melynek megvalósulása révén megújuló energiával (napelem) tudnánk megoldani a sporttelep áram- és melegvíz ellátását. Ezzel lehetőségünk nyílna a tornacsarnok légkondicionálására is, ezáltal a nyári időszakban is használhatóvá válna a csarnok. Tervezzük emellett a tornacsarnok ablakainak árnyékolását is, ezzel regionális, sőt országos szintű asztalitenisz utánpótlás versenyek megrendezésére is alkalmassá válik a terem. (A beruházások összköltsége kb. 10.000.000 Ft)
TAO-s pályázatok segítségével a kültéri sportpálya további fejlesztése - eredményjelző tábla elhelyezése és kültéri hangosítás kiépítése- és további sporteszköz és szállítóeszköz vásárlás (kisbusz) a célunk. TAO-s pályázati keretünk mintegy 14.000.000 Ft.

Célunk, hogy a helyi és környékbeli fiatalok és idősebbek, kicsik és nagyok számára megteremtsük a kulturált szabadidő eltöltésének feltételeit, minél több embert rábírjunk az aktív sportolásra.
Szeretettel várunk minden sportolni vágyót egyesületünkben!

Tisztelettel:

Bugledich Attila
Nagycenk SE
elnök

A Nagycenki Sportegyesület Labdarúgó Szakosztályának TAO-s pályázatai:

Sportfejlesztési program 2013.

Támogató határozat 2013.

Sportfejlesztési program 2012.

Támogató határozat 2012.Támogatóink:


EU-Agro Kft.